Ziyaretçi Politikamız ve Ziyaretçi Saatleri
15 Ağustos 2023

ZİYARETÇİ POLİTİKASI

• Hasta ziyaretçilerinin kabul edilmesi, hastanemizde belirlenen usul ve esaslara uygun olarak ve hastaların huzur ve sükûnlarını bozacak fiil ve tutumlara sebebiyet vermeyecek şekilde gerçekleştirilmelidir. Hastanın sağlığı açısından bu konuda bize yardımcı olmaları ve hastanemizin ziyaret politikası çerçevesinde belirlenen usul ve esasları hakkında sağlık çalışanlarımızdan bilgi almadan hasta ziyareti gerçekleştirmemesi gerektiği hasta yatışı sırasında hasta/yakınlarına  bilgisi verilmektedir.

Güvenli bir sağlık hizmeti sunumu için hastanemizde bulunulan süre içerisinde aşağıda belirlenmiş olan hususlara dikkat edilmesi önemlidir:

• Hasta ziyaretini, hastanemizin belirlediği ziyaret saatleri içinde yapılmaktadır. Ziyaret saatleri hastalarımızın bakım ve dinlenme zamanları dikkate alınarak düzenlenmiştir.
    Ziyaret saatleri hergün; 13:00 – 14:00  ve 19:00 – 21:00 dur.
  • Hastamızın sağlığı açısından ziyarete gelen kişilerin hasta odasında kalma süreleri çok uzun olmamalıdır. Bunun için ziyaret süresinin 10 dakika ile sınırlandırılmasına ve odada 2 kişiden fazla sayıda ziyaretçi olmamasına özen gösteriniz.
  • Ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti olanlar ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan kişiler, herhangi bir kronik hastalığı olan kişiler, enfeksiyon almaya yatkın olan kişiler ve 12 yaşından küçük çocukların vücut direnci büyüklerden daha zayıf olduğundan dolayı mümkün olduğunca hasta ziyaretlerine ve hasta olmadıkları sürece hastane ortamına getirilmemeleri gerekir. Ancak bazı durumlarda çocukların hasta ziyaretinin hasta iyileşmesi üzerinde olumlu etkileri olduğundan enfeksiyon kontrol ilkelerine uymak kaydı ile hastanın çocuklarına ve kardeş çocukların ziyaretine izin verilebilir.
  • Hastaların sağlığı açısından gürültü kirliliği nedeni ile hastane içinde cep telefonlarınızı sessiz moduna ayarlayarak kullanılması gerekmektedir.
  • Hastayı takip eden doktorun hasta ziyaretine izin vermediği özel durumlarda, toplumda salgın varlığında, bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda ziyaret kısıtlaması getirilebilir. Bu konu da hasta ve yakınları bilgilendirilmelidir.
  • Sağlık Kuruluşları içinde sigara içilmesi yasaktır.
  • İzolasyon altına alınmış olan hasta ile temas gerektiren durumlarda izolasyonun kategorisine uygun olarak gereken önemlerin alınmasında sağlık personeli tarafından belirtilen talimatlara uyulmalıdır.
  • Hastaların yanında (kendisine zararı olabileceği için) duygusal durumunuzu yansıtacak ağlama, bağırma gibi davranışlarda bulunmamaya dikkat edilmelidir.

Özellikli Hasta Gruplarının Bulunduğu Bölümlerde;

• Hastanın ya da hastanın odasını paylaştığı diğer hastaların durumunu dikkate alarak, bölüm hemşireleri ziyaretçi sayısını ya da ziyaret saatlerini kısıtlayabilir. Bulaşıcı hastalığı olan hastalar izole odalarda tedavi edilir ve genellikle ziyaretçi kabul edilemez. Ziyaretçi alımı gerektiğinde gerekli tedbirler ve kişisel koruyucu önlemler alındıktan sonra ziyaret gerçekleştirilir. Hekimin ziyarette sakınca gördüğü hastalara, hekimin talimatları doğrultusunda ziyaretçi kabul edilmez.

HASTANEMİZ ZİYARETÇİ KURALLARI

1. Hastanemiz ziyaret saatleri hafta içi 13:00 – 14:00 ve 19:00 – 21:00 saatleri arasındadır. Resmi tatil günleri  (hafta sonu dahil) 13:00 – 15:00 ve 19:00 – 21:00 saatleri arasındadır.
  2. Ziyaretçilerin hasta yataklarına oturmaları ve hasta eşyalarını kullanmaları yasaktır.
  3. Hastalara dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasaktır. Ziyaretçiler tarafından getirilen her türlü yiyecek-içecek kapıda güvenlikler tarafından alıkonulup çıkışta iade edilecekti.
  4. Ziyaretçilerimizin hastane ziyaret kurallarına uyması; tedavilerin aksamaması, hasta mahremiyeti ve servisin temiz tutabilmesi açısından son derece önemlidir.
  5. Kalabalık gruplar halinde ziyarete izin verilmez.
  6. Hasta ziyaretleri 15 dakikadan uzun olmamalıdır.
  7. Hastane,  görüşmesinde sakınca olduğu düşünülen hastalarda (bulaşıcı hastalık gibi) ziyarete izin vermeyebilir.
  8. Ziyaret öncesi ve sonrası mutlaka el hijyeninize özen gösterilmeli ellerinizi yıkayınız ve/veya dezenfekte ediniz.

KİMLER HASTA ZİYARETİNE GELMEMELİDİR?

• 12 yaş altı çocuklar,
  • Ateş, öksürük, balgam çıkarma vb. şikayeti olanlar,
  • Enfeksiyon yatkınlığı olanlar,
  • Herhangi bir kronik hastalığı olanların hasta ziyaretine gelmemesi gerekir.

Öneri, Teşekkür  ve  Şikayetlerinizi “ Hasta Haklarını Birimi ” , “ Dilek – Öneri kutuları ” ve WEB sayfamızda  “ Dilek  –  öneriler ( E-Posta )” aracılığı ile iletebilirsiniz.

YEMEK SAATLERİ

SICAK SU SAATLERİ

ZİYARET SAATLERİ

Kahvaltı: 06.00-07.00

Haftanın her günü

Hafta İçi

13:00 – 14:00ve19:00–21:00

Öğle yemeği: 12.00-13.00

Hafta Sonu

13:00 – 15:00ve19:00 – 21:00

Akşam yemeği:17.00-18.00

KURALLARA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.